19. feb. 2019

Lee Radziwill, ikona stila


Ena največjih ikon stila, Lee Radziwill (Caroline Lee Bouvier Canfield Radziwill Ross) je umrla v petek. Vedno v senci svoje sestre Jackie, s katero sta imeli zapleteno razmerje. Življenje v senci bolj prepoznavne sestre je njun odnos postavljalo na preizkušnjo.
Lee se je preizkušala  v igranju, kasneje je svoje poslanstvo našla v oblikovanju interiejev, delala je za  Diano Vreeland pri Harper’s Bazaarju, bila predstavnica za stike z javnostjoGiorgia Armanija. Legendarna fotografija z Mickom Jaggerjem je nastala, ko je skupaj s Trumanom Capotom spremljala Rolling Stonese na turneji. Družila se je z Bernardom Berensonom , Andyjem Warholom, Rudolphom Nurejevim….
Lee je po svojem drugem zakonu s poljskim plemičem Stanislawom Albrechtom Radziwillom) prejela naziv princese.
Razmerje ki ga je pred sestro imela z grškim ladjarskim  mogotcem Aristotelom  Onassisom je odnos s sestro dokončno porušilo. Slednja naj bi ji ljubimca prevezela.
Kljub tragedijam, ki so jo spremljale od uboja svaka predsednika Johna F. Kennedyja in njegovega brata Roberta F Kennedyja, smrti njene sestre, smrtne nesreče nečaka Johna F. Kennedyja in njegove žene Carolyn Bessette Kennedy in smrt njenega sina Anthonyja Radziwilla zaradi  raka,  je dočakala 85 let in s svojim življenjskim stilom in energijo  pustila močno sled v zgodovini bogatih in vplivnih.  
















Ni komentarjev:

Objavite komentar