3. sep. 2018

Ikea 2018


Pred kakšnim mesecem dni sem pričela s projektom prenove manjše garsonjere, ki v enem prostoru, na dobrih 20 m2 združuje vse razsežnosti bivanja, se pravi spanja, kuhanja, prehranjevanja, učenja…
Da bi prostor z enim oknom postal čim večji, čakam na montažo pohištva, ki bo v celoti belo, ne bo vidnih odpiral, vse bo nekako del stene.
Piko na i pa sem želela dodati z Ikeino linijo Skogsta. Gre za linijo dodatkov iz masivnega lesa in kuhinjskih predmetov.
In v tem mesecu sem se lepo vse dogovorila, montaža pohištva naj bi bila zadnji teden v septembru.
Ampak glej ga zlomka. Danes sem si želela pripraviti spisek vsega potrebnega in na spletni strani ne najdem barskega stola iz prej omenjene linije, ki mi je bil v navdih. Pokličem v Celovec, pošljem mail in mi prijazno razložijo, da tega artikla ni več v proizvodnji.
Tako, da polagam vsem na znanje, da v kolikor je nekaj masivnega in boljšega, v Ikei to zelo hitro odstranijo iz programa. Isto se je zgodilo s programom Stockholm pred časom.
Ker sem v fazi načrtovanja vrtne ute v kateri bo miza Mockelby je verjetno najbolje, da jo kupim na zalogo.







22. avg. 2017

Prenovljena hiška



Manjša hiša s prelepim vrtom je zamenjala že več lastnikov. Nekaj let je v lasti moje prijateljice, ki se je njene  ureditve lotila z veliko ljubezni in energije. Od prenove kleti in pritličja, do popolne preureditve vrta je preteklo nekaj let. V kleti, v kateri so prvotni lastniki shranjevali ozimnico je danes delovna soba, v pritličju zgolj bivalni prostori in v nadstropju tri spalnice. Pohištvo in dodatke je lastnica zbirala po svojih popotovanjih, za vsak kos pohištva pa usklajevala načrte z mizarjem. Vrt je urejala počasi, z jasno vizijo končnega izgleda, ki mu ni očitati pomanjkljivosti. Hiška bo počasi dobila tudi novo fasado, ki bo bonbonček na tortici.

















5. avg. 2017

Prej in potem


Čisto majčkena hišica je bila željna po obnovi. 80 kvadratov v pritličju in nadstropju je po dveh mesecih pospešenega dela dobilo povsem novo podobo. Pritličje smo spremenili zgolj v dnevno bivalni del, v nadstropju pa spalni del, dodali pa smo še mini stranišče.

kuhinja pred razbijanjem
 
 


kopalnica v stari podobi
 
 
 
 


spalnica
 
  

dnevni prostor
 
manjša spalnica prej