24. apr. 2014

Ikea Metod







Ikea je po 18 letih zamenjala  sistem Faktum  z novim,  Metodom. Včeraj smo montirali  prvo kuhinjo novega sisitema.

Nekaj novosti niti ni tako zanemarljivih in bo potencialnim uporabnikom njihov pregled prišel prav.

Torej, ni več spodnjih omaric dimenzij širine 30 in 50 centimetrov. Je pa nova dimenzija spodnje omarice širine 20 cm. Raster je 20,40,60,80.  



Najbolj je zadeva sporna pri montaži vgradnega pomivalnega stroja širine 45 centimetrov, katerega ne moremo več skrivati za masko kuhinje, kar smo pri Faktumu počeli s ploščo širine 50 cm. Problem pokrivne plošče v inox izvedbi je v kombinaciji z ostalimi materiali, ki so nam na voljo. Tako, da če le lahko, poskušajte vgraditi pomivalni stroj dimenzije 60 cm.



Blumova vodila so se vrnila nazaj, vemo, da je določeno obdobje Ikea razveseljevala svoje uporabnike z vodili slabše kakovosti.
In pa rastri na kuhinjskih frontah. Tukaj so postali bolj estetski in še tako neusklajeno zasnovo lahko nekako postaviš v red. Poudarek je na horizontalnih linijah.




Razveseljiva je tudi novost visokih omar, kjer so uvedli   izvlečno v širini 40 cm. Nov je  sistem odpiranja predalov in same dimenzije le teh. In pa da ne pozabim. Pulti oz, kuhinjski otoki so dodelani s stranskimi in zadnjimi stranicami. Vsi spodnji in visoki elementi  so na voljo v globini 37 cm, kar je izredno prikladna rešitev za majhne kuhinje.








 
Elementi se več  ne vijačijo v steno, temveč v vodila, tako da je po zagotovilu mojega monterja montaža enostavnejša. 



 Fakum je imel podnožje visoko do 17 cm. Temu ni več tako. Podnožje pri Metodu je višine 8c in je zamaknjeno v globino, kar kuhinjo bolj poveže s tlemi in da občutek lebdečih elementov. 
Tukaj opozarjam vse imetnike Faktuma, da spodnji element vratnih stranic višine 70 cm ni več nadomestljiv, saj je Metod spodnje omarice povišal na 80 cm. Tako, da je najbolje v primeru želje po menjavi kuhinjskih stranic  le to storiti čim prej, ker Faktuma ne bo več mogoče kupiti, kot mi je veselo zagotovil prodajalec ob kramljanju ob zadnjem obisku na Koroškem . 

in ne nazdnje, sistem Metod nam omogoča opremo prostora, ki ne bo zgolj kuhinja...


In še preslikan pripomoček novih imen, ki vam bo mogoče prišel prav.





4 komentarji:

  1. Avtor je odstranil ta komentar.

    OdgovoriIzbriši
  2. Avtor je odstranil ta komentar.

    OdgovoriIzbriši
  3. Pozdravljeni, po spletu iščem ideje za rešitve mojega proglema z Ikeino kuhinjo. 5 let nazaj sem kupila Ikeino kuhinjo in z vgradnimi aparati nismo imeli težav. Letos smo ponovno kupili Ikeino kuhinjo po sistemu Metod (nove mere...). Ker aparatov nismo menjali imamo sedaj problem, saj nam fronta se gre na pomivalni stroj, ker je le ta narejen za višja podnožja in se stroj sedaj ne odpre. Ste mogoče zasledili kje kako rešitev? Razne ideje v Ikei naj zamenjamo stroj ali skoraj polovico starega se mi zdi smešna, saj je stroj brezhiben. Hvala za odgovor in lep pozdrav! Metka metkast@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  4. Pozdravljeni, po spletu iščem ideje za rešitve mojega proglema z Ikeino kuhinjo. 5 let nazaj sem kupila Ikeino kuhinjo in z vgradnimi aparati nismo imeli težav. Letos smo ponovno kupili Ikeino kuhinjo po sistemu Metod (nove mere...). Ker aparatov nismo menjali imamo sedaj problem, saj nam fronta se gre na pomivalni stroj, ker je le ta narejen za višja podnožja in se stroj sedaj ne odpre. Ste mogoče zasledili kje kako rešitev? Razne ideje v Ikei naj zamenjamo stroj ali skoraj polovico starega se mi zdi smešna, saj je stroj brezhiben. Hvala za odgovor in lep pozdrav! Metka metkast@gmail.com

    OdgovoriIzbriši