18. jul. 2014

Poletje 2014



Najbrž ni pretirano resne razlage zakaj je od moje zadnje objave minil cel mesec in kakšen dan več. Razlog gre pripisati mesecu juniju, ki je med drugimi moj najljubši, nosi pa tudi status naporni. Zaključki v šoli, priprave na dopust, preveč dela na enkrat, velik vrt, sajenje zelenjave in še in še bi lahko naštevala.
Dopust pa je bil tak, kot se za besedo dopust razume.
Otok Hvar in vasica Gromin Dolac sta postala del mojih poletij in ne zamenjam, če le lahko še nekaj časa.
Konec junija se s trajektom iz Splita pelješ še z nekaterimi zgodnjimi turisti, mogoče sem v podpalubju naštela avtomobilov za  prste na rokah. Jelsa in Zavala sta bili v pričakovanju turistov, prazni, domačini pa še polni pričakovanj prihajajoče sezone. Dnevi dolgi, noči hladne, skratka ne znam si zamišljati boljšega termina.
Plaža ob hišici moje prijateljice, ki v juliju in avgustu zapolni svoje kamenčke do zadnjega, je v našem času gostila nas. Le tu in tam nas je pozdravil kakšen vaščan.
Jadranje do Ščedra,  prijazen lastnik gostilnice, kosilo, ki se konča z večerjo. In da ne pozabim, knjige v neomejenih količinah. Priporočam J.K.Rowling, Nadomestne volitve. Nekaj malega časa je ostalo za kvačko in prejico in seveda 12 dni je prehitro minilo. Ostalo pa je nekaj fotografskih utrinkov, lepo shranjenih na instagramu.








Ni komentarjev:

Objavite komentar