13. mar. 2012

KRUH, BREAD

Večkrat naletim na polemike o kruhu. Kakšna moka, kaj je dodano, eji, barvila, konzervansi. Bela pšenična moka, ki jo je v industriji največ, naj bi z dodatki služila tudi za peko črnega kruha.  Da je vedno več kronove bolezni, naj bi bila med drugimi tudi posledica uživanja pšenične moke. Vse je šlo do te mere, da se belemu izogibam. S tem mislim sladkor, moko, mast..  
Ker se mi je zdel kupljen ržen kruh pretemen sem ga spekla sama. In glej ga zlomka. Iz 100% ržene moke , nič dodanega, razen kvasa, soli in vode. In ni črn. Ampak lepe rjavo sive barve, take, ki jo imam rada. Torej bo res nekaj na dodajanju barvil, pa še nekaj mora biti za občutek rahlosti. Moj je bolj kompakten, gost.
Iz zgoraj napisanega sledi, da bom v prihodnje ob vsaki možni priliki rženega pekla sama.







2 komentarja:

  1. Odgovori
    1. Daleč, daleč od tvojih slikic ki so čudovite.
      Brala tvoj intervju v reviji, res ti želim vse kar si želiš sama , kar vidim belo ograjico pa "gartlc", pa majhno hišico...

      Izbriši