16. okt. 2015

Charles in Ray Eams ali samo eden je pravi



Charles in Ray Eams sta verjetno moja najljubša oblikovalca vseh časov.  Sploh,  če se poskušamo ozreti  v preteklost in si zamisliti revolucionaren pristop k oblikovanju DSW stola daljnega leta 1940. In to iz plastike.  Oblikovalcu je bil izziv, kako za majhen denar narediti oblikovalski presežek. Uspelo mu je in najbrž je bil navdih mnogim oblikovalcem takrat in še danes.
Eden redkih kosov pohištva ki preprosto »paše« v čisto vsak interier. Lahko je to knjižnica, lokal, pisarna, jedilnica, izpeljanka gugalnika za otroško sobo. 
Trenutno razmišljam o sestankih v pisarni, katere pohištvo se izdeluje v delavnici, montaža bo naslednji teden.  Okrogla hrastova miza bo gostila šest stolov. Seveda bi si želela originale, tiste, ki me  prijazno gledajo iz trgovine Kubus na Vegovi v Ljubljani. 
Pa nekako razumem investitorko, da si jih šest naenkrat ne more privoščiti. Mi je pa obljubila, da takoj ko bo mogoče zamenja približke.
Danes na trgu na voljo veliko izpeljank, ki mogoče lahko ustvarijo približek občutka originala, ampak kakorkoli, samo eden je pravi. 



http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/S59127808/


http://www.moemax.si/kuhinje-jedilnice/stoli-barski-stol-ki/c3c5/stol-lilly.Izdelek-002135000102



Ni komentarjev:

Objavite komentar