26. avg. 2014

52 letna gospodična v Bohinju



Včeraj so napovedovali lepo vreme in po dolgem času sem se dogovorila za ogled hišice v Bohinju, kjer ima »dež ta mlade«. No, deževalo je že na Bledu. Drevesa na našem vrtu so se tako ali tako odločila, da je jesen in pridno odlagajo listje, kakšen mesec prezgodaj.
Kakorkoli, ni mi žal današnjega ogleda.
Idilična hiška je bila izgrajena v letu 1962 in do danes, razen rednega vzdrževanja, kot je barvanje , manjša popravila  in malo modernizacije ni bila spremenjena. To pa je tisto, kar me je najbolj očaralo. Garaža, ki je bila izgrajena za fičkota ali mogoče za katrco, danes ne služi več svojemu namenu.
Prostori so razporejeni premišljeno, manjša kuhinjica, kopalnica in večji dnevni prostor, tri spalnice, vse z balkoni in prekrasnimi razgledi proti vršacem.
Hišica , čudovita lokacija Ribčevega laza in bližina Bohinjskega jezera, ki je oddaljeno nekaj korakov so oaza miru, kjer ti lahko na pot pride samo kakšna dobra knjiga, film ali dobrodošel  prijatelj.  
Mogoče me je na zavetje miru spominjal dež, prihajajoča jesen in 15 stopinj v avgustu, najbrž pa 52 letna gospodična hiška, ki se za svoja leta drži izvrstno. 










Ni komentarjev:

Objavite komentar