Če moraš poleg vsega v življenju, misliti na pripravo
hrane vsak dan, ti gre, če si normalen in ti časa primanjkuje, to na živce.
Meni kuhanje ne dela problemov, ne maram pa nakupovanja in pospravljanja
kuhinje po kuhi sami. Tako, da med tednom kombiniram nakuhano iz nedelje, potem
pa do petka za pripravo kosil iščem kombinacije
» babica, dedek ali lahko prideva«. Ob deževnih vikendih mi je kuhanje in pečenje
v veselje, samo čas si moram vzeti. Bloganja na temo kuhanja je pri nas veliko,
mojemu okusu všečna je »cinnamon and thyme«. Ustvarjalna Ana Bulat, skupaj s prijatelji in sodelavci izdaja knjigo, če bo tole prebirala ji res od
srca čestitam. Če ne bom vseh receptov,
ki bodo v knjigi poskusila, jo bom
zagotovo prelistavala in se virtualno
hranila ob Aninih prekrasnih fotografijah.
Danes vsem podobnim kuharicam kot sem sama ponujam zelo
preprost in enostaven recept za zelo dober in zdrav kruh, katerega že dalj časa
pečem sama, njegova prednost je, da ne vsebuje kvasa in naj bi bil zelo zdrav.
Za pripravo potrebujemo zgolj kvadraten, 20 – 25 cm dolg in cca 8 cm visok pekač in peki
papir.
Zmešamo ½ kg pirine moke, malo ržene, (sama dodam še malo
konopljine), ½ litra radenske, mogoče kakšno kapljico več, pest semen (dodajam
tudi narezane orehe), 1 malo žličko sode bikarbone, polovico male žličke soli
in to je to. V, s peki papirjem obložen pekač vlijem zmes, jo posujem s semeni in
položim v pripravljeno ogreto pečico. Najprej kakšnih 15 minut na 200
stopinj, potem pa počasi zmanjšujem na 175 stopinj. Peče se eno uro. Nič počivanja, gnetenja, vzhajanja, priprava
vzame dobrih pet minut časa. Ko je pečen ga zavijem v kuhinjsko krpo in
počakam, da se ohladi. Pa dober tek…
Ni komentarjev:
Objavite komentar