Večkrat naletim na polemike o kruhu. Kakšna moka,
kaj je dodano, eji, barvila, konzervansi. Bela pšenična moka, ki jo je v
industriji največ, naj bi z dodatki služila tudi za peko črnega kruha. Da je vedno več kronove bolezni, naj bi bila
med drugimi tudi posledica uživanja pšenične moke. Vse je šlo do te mere, da se
belemu izogibam. S tem mislim sladkor, moko, mast..
Ker se mi je zdel kupljen ržen kruh pretemen sem ga
spekla sama. In glej ga zlomka. Iz 100% ržene moke , nič dodanega, razen kvasa,
soli in vode. In ni črn. Ampak lepe rjavo sive barve, take, ki jo imam rada.
Torej bo res nekaj na dodajanju barvil, pa še nekaj mora biti za občutek
rahlosti. Moj je bolj kompakten, gost.
Tale tvoj kruhek je čudovit :)!
OdgovoriIzbrišiDaleč, daleč od tvojih slikic ki so čudovite.
IzbrišiBrala tvoj intervju v reviji, res ti želim vse kar si želiš sama , kar vidim belo ograjico pa "gartlc", pa majhno hišico...